Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Erlend Aas
Bild: Erlend Aas

Internethandeln borde granskas

Vi pratar sällan eller aldrig om den allt mer ökande internethandeln. Och vad hur den påverkar miljön, skriver Marita Berg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det talas dagligen om att våra flygresor runt om i världen som skadar vår miljö. Det är säkert riktigt, men vi pratar sällan eller aldrig om den allt mer ökande internethandeln. Handeln som sker över hela vårt jordklot, dessa flyg och fartyg går väl inte på luft utan måste ju skada miljön lika mycket.

Många beställer prylar långväga ifrån utan att reflektera över om de behöver dem eller inte. Sedan ska prylarna transporteras vidare på våra vägar med den allt mer ökande lastbilstrafiken. Borde inte någon reagera på detta – kanske partier som värnar om miljön eller inhemsk affärsverksamhet som verkar få allt svårare att konkurrera?

Marita Berg