Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Axel Josefson (M) vid bygget av Västlänken. Bild: Anders Ylander
Axel Josefson (M) vid bygget av Västlänken. Bild: Anders Ylander

Inte undra på att det går snett

Likt Egyptens faraoner bygger man i Göteborg magnifika gravmonument över sig själv, i stället för att se till barnens och andra medborgares intressen, skriver Thomas Arvidsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser på fredagens GP Debatt om Göran Adamssons studie som visar att grov brottslighet är ungefär dubbelt så vanlig hos människor med utländsk härkomst jämfört med ”gammalsvenskar”. Några sidor senare ser vi Angeredsbarn lämna skrivelser till Axel Josefson (M) om att få behålla personal på parkleken. Hänger detta ihop på något sätt?

Stefan Lövfen (S) kritiserades för att han påpekade det självklara att man inte blir kriminell för att man migrerat. Han glömde den naturliga fortsättningen. Den att man blir kriminell för att man erbjuds de levnadsförhållanden, som många invandrarfamiljer har.

Barn och föräldrar som bor trångt och upplever sig stå utanför samhället är otroligt beroende av trygga platser, där man kan mötas och barnen kan leka, såsom parklekar och öppna förskolor. En parklek utan personal blir otrygg och vandaliserad. Att på skandinaviskt vis gå ut i skogen och plocka kottar med barnen är inget alternativ. Det tror många är farligt, i varje fall tills man, kanske på parkleken, fått lära sig motsatsen.

Stefan Lövfen (S) kritiserades för att han påpekade det självklara att man inte blir kriminell för att man migrerat. Han glömde den naturliga fortsättningen.

I torsdags rapporterades också om den modiga men slösaktiga rektorn på Nytorpsskolan som bestämde sig för att ge sina elever en skola de kan utvecklas i. Det budgetöverdrag hon gjorde är förmodligen den mest lönsamma investering som gjorts det senaste året i vår stad.

Våra politiker lägger mångmiljonbelopp på projektering av en linbana som man nästan från början vet blir för dyr. Man blockerar Avenyn – Götaplatsen med meningslös vattenkonst för flera tiotals miljoner. Man gräver järnvägstunnlar för oräkneliga miljarder, trots att varken Trafikverk eller Göteborgspolitiker kunnat påvisa andra effekter än magnifika koldioxidutsläpp.

Likt Egyptens faraoner bygger man magnifika gravmonument över sig själv, i stället för att se till barnens och andra medborgares intressen. Detta är inte demokrati. Det är inkompetensens och högmodets diktatur.

Thomas Arvidsson

tidigare barnhälsovårdsläkare i Göteborg, numera BVC-doktor i invandrarområde