Inte så krångligt att behovspröva bidrag

Vi är nog överens om att de verkligt rika egentligen inte alls behöver denna uppmuntran att föda fler barn, skriver Nils Bengtsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Replik till Christina Ekman, 22/1

Christina Ekman ser tydligen barnbidraget som en mänsklig rättighet och en uppmuntran från samhället till både fattiga och rika att föda fler barn och framtida skattebetalare.

Vi är nog överens om att de verkligt rika egentligen inte alls behöver denna uppmuntran i sitt överflöd. Men varför anser du att en behovsprövning av barnbidraget skulle kräva orimligt mycket administration och överklaganden?

Hur är det i så fall med behovsprövningen av pensionärernas bostadstillägg, som i dag kostar staten cirka nio miljarder om året jämfört med cirka 33 miljarder för barnbidragen enligt prognos för i år?

ANNONS

Jag tror inte att man här har ohållbart mycket administration och överklaganden om var gränsen skall sättas. Eller borde alla pensionärer få bostadstillägg oavsett deras ekonomi?

Säg att gränsen för barnbidrag sattes till en förmögenhet på högst tio miljoner kronor. Hur många barnfamiljer, som hamnade precis över den gränsen, skulle överklaga?

Nils Bengtsson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS