Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inte ovanligt att det blir trångt på konserter

Som de flesta utomhusarrangörer kan vi inte erbjuda den bekvämlighet en bokad sittplatsbiljett har. Vill man vara säker på att få en bra plats rekommenderar vi att man kommer i god tid, skriver Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Irriterad och besviken 15/7

En del av Lisebergs uppdrag är att vara en mötesplats för göteborgarna. En del av detta uppdrag är att tillgängliggöra musik och kultur för så många som möjligt. Det innebär, förutom ett lågt pris för själva konserten, att vi arbetar för att ha en bredd i vårt utbud – från nischade genreartister till världsstjärnor.

Det stämmer att konserten med John Fogerty lockade en stor publik. Däremot håller vi inte med om den bild ”Irriterad och besviken” målar upp. Liseberg stängde grindarna för ytterligare gäster vid 19:50-tiden för att ge gästerna i parken en säker vistelse och konsertbesökarna en god musikupplevelse. Att det blir trångt på publikplats och att sikten därmed kan bli begränsad är inte ovanligt när det handlar om ståplatskonserter.

Liseberg som konsertarena har god publikkapacitet och stor vana att hantera en publik på runt 20 000 (som är det ungefärliga antal som ryms framför Stora Scenen), men precis som de flesta andra utomhusarrangörer kan vi inte erbjuda den bekvämlighet en bokad sittplatsbiljett på till exempel Scandinavium har. Vill man vara säker på att få en bra plats rekommenderar vi att man kommer i god tid.

Per Alexanderson

underhållningschef Liseberg