Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är krångligt när man vill flytta från vanlig lägenhet till trygghetsboende, tycker insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Det är krångligt när man vill flytta från vanlig lägenhet till trygghetsboende, tycker insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Inte helt enkelt att flytta till trygghetsboende

Samtidigt som man går i pension ska man planera för eventuell flytt och skriva in sig på Boplats, skriver Marianne Sahlberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Om man haft egen lägenhet i cirka 50 år och under de åren flyttat runt i Göteborg, men på ålderns höst känner att man behöver flytta från sin nuvarande lägenhet till ett trygghetsboende 70+, då blir det genast svårare.

Oftast blir en lägenhet på trygghetsboende 70+ ledig på grund av att hyresgästen flyttar till serviceboende eller avlider, och då blir det så kallad snabb inflyttning på en till två månader, och lägenheten går ut på Boplats.

Det är sällan någon flyttar från trygghetsboende 70+ med normalt tre månaders uppsägning. Så samtidigt som man går i pension ska man planera för eventuell flytt och skriva in sig på Boplats, annars gäller dags datum och då får man vänta ett par år.

Skulle man få en lägenhet med snabb inflyttning på en månad behöver man ha ett kapital – för man själv åker på en tre månader lång uppsägningstid och det blir i så fall dubbla hyror under två månader.

Allt detta besvär för att flytta knappt 100 meter till trygghetsboendet.

Så att vara en trogen hyresgäst och bara stå på omflyttningslistan och inte Boplats gäller inte alla...

Marianne Sahlberg