Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändare: Granne med en motorsågsmarodör?

Lördagsmorgonen såg inbjudande ut. Blå himmel och ingen storm. Fåglarna tävlade om solopartier och blommornas kronor lyste i kapp med solen. En tur till min bäste franske bagare på Högsbogatan inbringade nybakta frallor och croissanter som skulle fullända frukosten i trädgården med GP i knät.

Jag hinner inte sätta mig ned förrän en granne någonstans på Svaleboberget bestämmer sig för att nu är det en fin morgon att dra igång motorsågen. Folk runtomkring hade ännu inte dragit upp rullgardinerna, men väcktes abrupt av en granne utan vett och etikett; utan känsla för att det var sovmorgon för många efter arbetsveckan; utan känsla för att fåglarna försökte väcka oss med en vacker konsert och att det var lördagsmorgon då de flesta av oss önskar stressa av.

Denne motorsågsmarodör ville kanske pröva sin klenod, brydde sig inte om att han (för det var säkert en han) inte var ensam hemma i hela Kungsladugård, tyckte väl att demokrati innebär att han har rätt att göra som han vill, fick kanske inte lära sig i barndomen att ta hänsyn. Efter en timma, när alla var väckta, fåglarna tystnat och undertecknad gått in med frukosttillbehören och stängt fönstret tystnade hans maskin.

Tack för inget käre granne, vem du nu är.