Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget skydd för bilen trots dyr avgift

P-bolaget borde ha tecknat en så kallad smitförsäkring för samtliga arton bilar, skriver signaturen Rabel.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Som vanlig trafikant och boende i Mölndals innerstad har jag den senaste tiden drabbats av problem med oseriösa smitare genom grova påbackningar och felparkerade arbetsfordon.

Tidigare var det ofta bensinstölder som var det stora problemet i det nya parkeringshuset. Då fanns det kameror som registrerade bilar vid in- och utfart. Kamerorna fungerar inte längre. Varför?

För de bilägare som sedan hyrde en plats i ett väl inhägnat område med staket, nyckel och så kallad tagg blev förvåningen stor när man kände att man inte fick ett ökat skydd för sitt fordon. Att påbackningar ändå sker inom inhägnat område får ses som en skandal när inga försäkringar från bolaget sida finns tecknade.

Hyreskostnaden för varje bil i området är 1 000 kronor per månad. Det blir en årskostnad på 12 000 kronor per bil. Antalet bilar i området är arton, vilket ger bolaget en årlig intäkt på 216 000 kronor. P-bolaget borde ha tecknat en så kallad smitförsäkring för samtliga arton bilar.

Rabel