Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Inget guld att tälja på restaurangerna

Restauranger är inte en plats för smittspridning och något guld att skära med smörkniv, det finns där inte heller, skriver Eva Dunér, Ordförande branschorganisationen Visita Västra.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

För det andra är det uppenbart att skribenten själv aldrig drivit restaurang när hen påstår att verksamheten skulle vara en guldgruva. Verkligheten är den motsatta med låga marginaler där många är enskilda entreprenörer som drivs av att laga god mat och ge bra service till gästerna, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
För det andra är det uppenbart att skribenten själv aldrig drivit restaurang när hen påstår att verksamheten skulle vara en guldgruva. Verkligheten är den motsatta med låga marginaler där många är enskilda entreprenörer som drivs av att laga god mat och ge bra service till gästerna, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Replik

29/12 Vart tog krögarnas pengar vägen?

I en insändare påstår undertecknaren att restauranger skulle vara en plats för stor smittorisk och att ägarna ”skurit guld med smörkniv” och därför borde klara nuvarande kris utan stöd.

För det första har skribenten helt missat att Anders Tegnell flera gånger berömt just restauranger för arbetet med att minska smittspridningen och att insatserna varit så framgångsrika att risken för smitta på restaurang är nästan obefintlig.

För det andra är det uppenbart att skribenten själv aldrig drivit restaurang när hen påstår att verksamheten skulle vara en guldgruva. Verkligheten är den motsatta med låga marginaler där många är enskilda entreprenörer som drivs av att laga god mat och ge bra service till gästerna. Dessutom är branschen personalintensiv och skapar ett ”vanligt” år tusentals jobb. Många går till unga och nyanlända – människor som annars har det svårt att få jobb. Att avstå från stöd som räddar i grunden livskraftiga företag hade varit ett enormt hårt slag mot alla företagare, men framförallt inneburit att tusentals människor förlorar jobbet. En kostnad för samhället som med råge överstiger stödens.

Eva Dunér, Ordförande Visita Västra