Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgs stad har fem förskolor med dygnet runt-verksamhet. Bild: SÖREN ANDERSSON / TT
Göteborgs stad har fem förskolor med dygnet runt-verksamhet. Bild: SÖREN ANDERSSON / TT

Ingen rätt till skolskjuts till omsorg

Vi har stor förståelse för att de föräldrar som arbetar kvällar och nätter behöver en trygg och säker barnomsorg, skriver Ulla Jonsson på grundskoleförvaltningen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

26/4 Sämre kvalitet när dygnet runt-förskolorna blev färre

I Göteborg finns i dagsläget fem förskolor med dygnet runt-verksamhet. Omsorg på obekväm arbetstid är inte en lagstadgad verksamhet, men en service som vi ska sträva efter att erbjuda, enligt skollagen.

De fem dygnet-runt förskolorna i Göteborg är geografiskt spridda över staden och är placerade där det finns bra kommunikationsmöjligheter med spårvagn och buss, för att i möjligaste mån underlätta för hämtning och lämning av barnen.

Vi har stor förståelse för att de föräldrar som arbetar kvällar och nätter behöver en trygg och säker barnomsorg som möter deras behov och håller hög kvalitet. Den aktuella förskolan Kapellgången hade under en period ingen förskollärare men har nu en på plats.

Precis som insändaren påpekar har barnen som börjar skolan fortsatt rätt till dygnet runt-omsorg, men inte till skolskjuts mellan skola och omsorg. Vi förstår att det gör logistiken svår för många vårdnadshavare, men grundskoleförvaltningen har i nuläget inte möjlighet att erbjuda denna tjänst.

Ulla Jonsson, utbildningschef Område Centrum

LÄS MER: Göteborg skär ner på dygnet runt-förskola

LÄS MER: Emma nekas skolskjuts när mamma räddar liv på covid-iva