Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vänsterpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulla Andersson.  Bild: Jessica Gow/TT
Vänsterpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulla Andersson. Bild: Jessica Gow/TT

Ingen Porsche på uppfarten för undersköterskorna

Jag känner ingen undersköterska som har en Mercedes eller Porsche på uppfarten, skriver Kalle i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

10/10 En Porsche på uppfarten hindrar inte välfärden

Du skriver att Ulla Andersson tycker att alla skall ha en Trabant på uppfarten, bo i gråa betonghus, med mera. Nu är det ju inte detta Ulla Andersson har sagt.

Det du påstår är lika tokigt som om moderaten Ulf Kristensson skulle påstå att alla som bor på Östermalm skulle bli skattebefriade. Vad Ulla Andersson har sagt är att det det handlar om logisk fördelningspolitik, fördelning av våra gemensamma resurser, de skatter vi gemensamt inbetalt.

Du skriver att ni har en Mercedes på uppfarten, kunnat skaffa er bra utbildning och bra inkomst. Så – vem har givit er denna möjlighet? Skolan är gemensam och skattefinansierad. Du inte gillar marginalskatt och fastighetsskatt, med mera. Har ni uppfart med Mercedes så bor ni nog i villa, och vem har fått vara med och betala den.

Jo, vi som inte bor i villa, vi som bor i hyresrätt.

Dessutom, om ni har råd att ha en Mercedes på uppfarten, så har ni också råd att betala fullt ut för de tjänster som ni anser ni skall ha Rut- och Rot-avdrag på.

Du har ”mage” ifrågasätta att pengarna inte räcker till barnomsorg och undersköterskan lön. Det är ju det handlar om, fördelning av den gemensamma ”skattepåse” vi alla får vara med och betala till, det vill säga VÅR gemensamma välfärd. När du sedan någon gång behöver hjälp av vården uppskattar du nog att undersköterskan har en vettig lön, när hon hjälper dig på toaletten.

För det är detta vi undersköterskor bland annat gör varje dag, år ut, och år in – och jag känner ingen undersköterska som har en Mercedes eller Porsche på uppfarten.

Kalle, undersköterska i hemtjänsten

LÄS MER: V: Slopa karensdagen för sjuka

LÄS MER: Vänsterpartiet föreslår pandemiskatter