Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya drottning Silvias barnsjukhus vid östra sjukhuset Bild: Olof Ohlsson
Nya drottning Silvias barnsjukhus vid östra sjukhuset Bild: Olof Ohlsson

Ingen idé att bli sjuk i Sverige

Jag blev så arg när jag läste om Vilja som dog efter hennes hjärtoperation sköts upp sju gånger, skriver ”En av alla som vill ha bättre sjukvård”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

"Om det enskilda fallet kan jag dock inte uttala mig om". Den populäraste frasen hos tjänstemän och politiker. Jag trodde att Sverige var ett land där man strävar för rättigheter och rättvisa. Men så fort det handlar om personer som far illa på grund av dåliga beslut av chefer i sjukvården och andra myndigheter skickas ansvaret som en volleyboll från person till person utan att någon kan ens uttrycka sig om saken.

Jag blev så arg när jag läste om Vilja (GP, 26/2) som dog efter hennes hjärtoperation sköts upp sju gånger. Föräldrarna har inte fått någon ursäkt från Drottning Silvias barnsjukhus. Men hade det hjälpt?

Många svenskar är rädda för att bli sjuka. Man brukar säga att i Sverige är det ingen idé att bli sjuk. Utlänningar som bor i Sverige åker till hemlandet för att få akuttandvård eller viktiga operationer trots att de är svenska medborgare.

Jag tror att Sverige kan göra både mer och bättre, men då måste våra myndigheter och politiker att ta ansvar. Varför håller oss vi tysta?

En av alla som vill ha bättre sjukvård

LÄS MER: Operationen sköts upp sju gånger – hjärtsjuka Vilja dog