Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ingen bra tystnad

För någon vecka sedan läste jag i GP med stigande förvåning, att regionstyrelsen beslutat att fortsätta linbaneprojektet. Detta väcker en del frågor, skriver Göran Lindberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

På försommaren sade kommunstyrelsen nej till att fortsätta Linbaneprojektet. Bra! Nu kan vårt styre fokusera på genomtänkta totallösningar för vår framtida kollektivtrafik.

För någon vecka sedan läste jag i GP med stigande förvåning, att regionstyrelsen beslutat att fortsätta projektet. Detta väcker en del frågor, bland annat om regionen tagit över ansvaret för Göteborgs kollektivtrafik? Har man hittat en dold reserv av pengar och resurser? Finns det flera frågor förutom lokaltrafiken som göteborgarna måste hända ifrån sig?

En annan fråga som förvånar är att ingen verkar reagera. Tidningar, lokalradio, lokal TV har så vitt jag vet inte nämnt något. Lokala politiker, som vanligtvis brukar ta alla chanser att göra sin stämma hörd, är tysta eller ointresserade. Detta är inte bra.

Göran Lindberg