Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det är dags att lysna lyssna på politikerna, tycker insändarskribenten. Bild: Christian Flodin
Det är dags att lysna lyssna på politikerna, tycker insändarskribenten. Bild: Christian Flodin

Ingen är odödlig

Influensan är ett sätt att "plocka oss av planen", skriver professor Stig Bengmark.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag förstår inte paniken med Covid-19. När det här skrivs har på jorden ungefär 15 000 personer dött av nästan 10 miljarder, och i Kina där det började går redan dödligheten ner. Vi är inte garanterade evigt liv och en av metoderna att "plocka oss av planen" är att använda ett redskap som heter influensa.

Då tas de gamla och svagaste bort först. Mot detta hjälper inte ens intensivvård, ej heller fältsjukhus. Inte ens om man totalt bryter ner alla samhällsfunktioner och gör samhället helt obrukbart och kanske oreparerbart under decennier.

Det är tid att vi tänker om, radikalvänder och framförallt slutar lyssna på politikerna som tycks göra allt för att förstöra samhället! Visserligen görs det i bästa välvilja, men i alla fall! Sök kompetensen på annat håll!

Stig Bengmark, +90 år och professor Emeritus Medicinska fakulteten Lund

Läs också: Balansgång för jobb och liv – Fria ord 24/3