Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Staffan Florén Sandberg
Bild: Staffan Florén Sandberg

Inga miljöbovar precis ...

Vi andra som har miljöbåtar i form av segelbåt, förbrukar i stiltje och in och ut ur hamn, den enorma kvantiteten av 20-40 liter diesel per år och ofta ingen el alls. Fy på oss!

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Eldrivna båtar ska få gratisplats i gästhamnarna på Orust, enligt GP.

Det är ju bara att gratulera alla Smaragdseglare och andra i smäckra båtar med elmotor till några gratisveckor i hamn. Ni är ju tillbaka till hur det var innan mitten på 1970-talet med fria hamnavgifter. Vi andra som har miljöbåtar i form av segelbåt, förbrukar i stiltje och in och ut ur hamn, den enorma kvantiteten av 20-40 liter diesel per år och ofta ingen el alls. Fy på oss!

Ja, kläm åt oss och höj avgiften ännu mer från 375 kronor per dygn till fem-sexhundra, så att vi väljer andra ställen än hamnarna på Orust. Om ni får stänga affärer och restauranger är det ert eget verk. Hamnen i Mollösund har sett likadan ut, förutom toaletter, de senaste 40 åren så underhållskostnaderna där verkar vara mycket måttliga.

Grattis till rejäla intäkter, från en tidigare besökare som i fortsättningen väljer andra hamnar och kobbar att förtöja vid.

Göran Sandberg