Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öppna klockan 11 när trycket i kollektivtrafiken har lättat, tycker insändarskribenten. Bild: Christel Lind
Öppna klockan 11 när trycket i kollektivtrafiken har lättat, tycker insändarskribenten. Bild: Christel Lind

Inga konstigheter att hålla biblioteket öppet

Kan mataffärerna hålla öppet ser jag i gen anledning till att inte Stadsbiblioteket kan hålla öppet, skriver Britt Jigberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är med stort ifrågasättande jag läser om varför biblioteken ska vara stängda. Man vill minska trycket på kollektivtrafiken? Då kan man öppna från klockan 11, när trycket har lättat.

Man skriver vidare att många som reser och ska till biblioteket vill kunna skriva ut papper som används vid ansökan om arbete, och att alla inte har dator. Jag är rätt säker på att de som söker arbete har dator eller mobil. Den ursäkten håller knappast heller. I annat fall borde man kunna skriva ut sina papper på Arbetsförmedlingen ?

Kanske kan detta vara ett ypperligt tillfälle för någon företagsam person att starta små lokaler med skrivare dit man kan gå och få sin utskrift.

Kan mataffärerna hålla öppet ser jag i gen anledning till att inte Stadsbiblioteket kan vara öppet? Det är stort och luftigt så avstängd borde vara lätt att arrangera.

Britt Jigberg

LÄS MER: Biblioteken öppnar datorer – fackförbundet Vision protesterar

LÄS MER: Hur kan köerna på biblioteken vara okej?

LÄS MER: Biblioteken fyller en viktig roll