Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Inga ömmande fall

Brott som begåtts i Sverige döms av en svensk domstol. På samma sätt ska brott begångna i Syrien och Irak dömas där, skriver signaturen Lars.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Förstår inte hur man kan anse att svenska medborgare som aktivt eller passivt deltagit i IS illdåd i Irak och Syrien ska ställas inför rätta i Sverige och inte i det land där illdåden begåtts.

Varför argumenterar man inte på samma sätt när det gäller svenska medborgare som gripits för knarksmuggling i utlandet. Till exempel i Thailand?

Brott som begåtts i Sverige döms av en svensk domstol oavsett om gärningsmannen har svenskt medborgarskap eller ej. Följaktligen ska brott som begåtts i utlandet dömas av en domstol i det land där brottet begåtts, även om gärningsmannen har svenskt medborgarskap. Förstår inte ömmandet för just svenska IS-terrorister.

Lars