Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag har som många andra sett mycket fram emot öppnandet av samhället vilket nu kommer närmre och närmre i tid, skriver insändaren. Bild: ANDERS WIKLUND / TT
Jag har som många andra sett mycket fram emot öppnandet av samhället vilket nu kommer närmre och närmre i tid, skriver insändaren. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Inför vaccinpass nu – så vi kan få njuta lite!

Jag vill inte riskera att under flera timmar sitta bredvid någon som inte är vaccinerad och eventuellt smittar ner mig, skriver KalleKula.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vår regering sätter som så många gånger förr tyvärr inte ner hela foten. Flera partier talar om ett A- och B-lag. Antar att de menar att A-laget är det bästa alternativet.

Denna gång gäller det vaccinpass.

Jag är 70+ och har redan fått försaka otroligt mycket under pandemin. Är dock otroligt glad över att jag lever och är vaccinerad. Har som många andra sett mycket fram emot öppnandet av samhället vilket nu kommer närmre och närmre i tid.

Hur ska jag våga gå på en fullsatt restaurang?

LÄS MER: Landet utan restriktioner – nu öppnar Danmark igen

Men hur ska jag till exempel våga gå på teater, bio och konserter? Hur ska jag våga gå på en fullsatt restaurang?

Jag vill ju inte riskera att under flera timmar sitta bredvid någon som inte är vaccinerad och eventuellt smittar ner mig. Vet att man i livet inte kan få några garantier för allt, men nu talar vi om en sjukdom med i värsta fall dödlig utgång.

Då väljer regeringen att ducka med motiveringen att det påverkar människors integritet. Men så låt det göra det då och låt oss äldre få känna oss trygga och äntligen få njuta livet fullt ut. Enligt facit är det vi som har kortast tid kvar att få göra detta och inte de framför allt yngre personer som väljer att inte vaccinera sig.

Så politiker – våga tänka om och inför uppvisande av vaccinpass för tillträde till alla kulturevenemang, nattklubbar, restauranger samt barer NU.

KalleKula

LÄS MER: Professor: Låg effekt av råd till ovaccinerade

LÄS MER: Iva-överläkaren: Inför vaccinpass och rädda liv

LÄS MER: Stoppa häxjakten på oss ovaccinerade