Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vakna alla lärare och annan skolpersonal! Inbilla ingen att ni inte ser eller hör, skriver insändaren. Bild: 20520

Inbilla er inte att ni inte ser mobbningen!

Om man blundar för minsta lilla försök till mobbning så kan det, som i detta fall, leda till fortsatt utanförskap långt upp i livet, skriver Birgitta G.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Blev så berörd av att läsa signaturen Mammans insändare 17/9 om sonen som blev mobbad i skolan utan att någon ingrep utan istället påstod att det inte hände. VAKNA alla lärare och annan skolpersonal! Inbilla ingen att ni inte ser eller hör! Ni ska förväntas vara specialiserade på barn och hur de fungerar.

När så många nu är arbetslösa på grund av corona, varför inte få in personer i skolorna som kan fungera som rastvakter och finnas ibland eleverna både inom- och utomhus under raster och håltimmar?! På lektionerna är det lärarens självklara plikt att hålla ögon och öron öppna och i tid bryta försök till mobbning av vilket slag det än må vara. Om man blundar för minsta lilla försök till mobbning så kan det, som i detta fall, leda till fortsatt utanförskap långt upp i livet.

Birgitta G

LÄS MER: Min son mobbades – nu har han bara oss

LÄS MER: Det finns hopp för den som mobbas

LÄS MER: Hur ska föräldrar tänka kring barn och sociala medier?