Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Imamerna kan visst utvisas

Även om imamerna inte kan utvisas i dag till sina hemländer så finns det inget som hindrar Sverige från att tillfälligt förvisa dem utomlands till våra svenska ambassader/konsulat i islamisternas hemländer, skriver signaturen Robert.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

De sex imamer som av Säkerhetspolisen, Migrationsverket och regeringen alla har konstaterats vara ett hot mot Sveriges säkerhet kan inte utvisas ur landet med hänsyn till deras säkerhet. Så i stället släpps islamisterna fria med anmälningsplikt, och ges möjlighet att fortsätta sina samhällsfarliga verksamheter precis som tidigare. Man tar sig för pannan!

I väntan på ny lagstiftning som kanske (?) kommer under 2020, står regering och myndigheter handfallna, trots att Stefan Löven (S) i sitt tal under Folk och försvar 2018 sa ”Inget är mer grundläggande för en stat än att skydda sina medborgare och sina gränser. Rikets säkerhet ska försvaras i varje läge. Det är regeringens främsta uppgift.”.

Även om imamerna inte kan utvisas i dag till sina hemländer så finns det inget som hindrar Sverige från att tillfälligt förvisa dem utomlands till våra svenska ambassader/konsulat i islamisternas hemländer. Där kan de tillfälligt bo i väntan på att utvisning kan verkställas, eller genom att de frivilligt lämnar ambassadområdet. Så kan Sveriges säkerhet och dess medborgare skyddas.

Robert