Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag blev illa berörd av hur man hanterar levande varelser på detta sätt, menar insändarskribenten. Bild: Lasse Edwartz
Jag blev illa berörd av hur man hanterar levande varelser på detta sätt, menar insändarskribenten. Bild: Lasse Edwartz

Illa berörd av fiskbilen

Varför kör man runt med levande humrar som ligger på is, undrar Kalle Konsument.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det skrivs och kommenteras om Kinas djurhantering och djurmarknader med diverse levande djur. Fladdermöss, ormar, hundar, kycklingar, kaniner och andra djur som säljs levande och slaktas på plats. Vi i väst är upprörda över hanteringen och speciellt nu i dessa tider av virus typ corona.

Till vår lilla ort i Västra Götaland kom fiskbilen från Göteborg torsdagen före påsk. I disken med allehanda fiskar och fiskprodukter låg två levande humrar. De låg på is med gummiband runt klorna vilket inte hindrade dem från att röra på sig och visa att de fortfarande var vid liv.

Jag blev illa berörd av hur man hanterar levande varelser på detta sätt. Även om de är avsedda att ätas ska de inte behöva lida. Hur många dagar efter fångst körs de runt innan de säljs? Är det nån skillnad på hummer och räkor? Räkor verkar kokas och avlivas direkt, vad är skillnaden? Räkor smakar gott trots att de varit avlivade i flera dagar.

Kalle Konsument