Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Orsakerna till att antalet igelkottar minskar kan vara flera, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage
Orsakerna till att antalet igelkottar minskar kan vara flera, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Bennhage

Igelkotten har andra fiender än gräsklipparen

En robotgräsklippare gör att jag vid mina 77 år kan bo kvar i vår villa, menar insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

7/5 Ni är sorgliga med era robotgräsklippare

Våran robotgräsklippare heter ”Messi”. Den är mästare på gräs. Arbetar klockan 08:00–17:00, måndag till fredag.

Vi har bott i villa i 35 år. Vi har aldrig sett en igelkott varken död eller levande under de ljusa timmar av dagen. Igelkotten söker sin föda oftast under natten, enligt alla faktaböcker. Fakta om igelkotten finns förslagsvis på Wikipedia.

Igelkotten har andra större fiender. Orsakerna till att antalet igelkottar minskar kan vara flera. Som exempel diskuteras markförsurning, förändrat landskap, bekämpningsmedel, miljögifter, råttgift, ökad trafik (bilar), brist på platser för vinterdvalan, konkurrens till andra arter och klimatförändringar.

Jag är varken lat eller egoist. En robotgräsklippare gör att jag vid mina 77 år kan bo kvar i vår villa. Jag älskar naturen, min trädgård och mina vandringar. Därför jag rekommenderar dig att ta reda på fakta om igelkottens öde och inte våra så nedlåtande med stöd av gissningar.

Her-Lor 43

LÄS MER: Gräsklippare stör hörselskadade