Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Charlie Riedel
Bild: Charlie Riedel

Ifrågasatt kärlek är så kränkande

Åldersskillnaden mellan min mamma och hennes sambo är 30 år. Mamma är den äldre parten. Det är den finaste relation jag känner till, skriver signaturen Dotter.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Katarina Viberg, GP Debatt, 30/11

Jag läser din artikel om hur Migrationsverket misstänkliggör dig och din man och blir verkligen ledsen. Ledsen för att du, Katarina, blir så kränkt och ifrågasatt. Ja att ni blir fråntagna förutsättningarna för ett liv tillsammans.

Det som mest skiljer dem från dig och din make är att båda är svenska medborgare från start.

Vill berätta att min mamma är 24 år äldre än sin sambo och att de nu levt ihop i dryga 30 år. I dag är hon 80 år och han 56. Hon börjar bli minnessvag och han tar hand om henne med samma kärlek som när de träffades. Det som mest skiljer dem från dig och din make är att båda är svenska medborgare från start. Därför har aldrig någon ifrågasatt deras relation på ett juridiskt plan men givetvis, framför allt i början, utifrån alla fördomar som många av oss bär på. Så även jag själv.

Men i dag är det en av de finaste relationerna jag känner till och jag önskar att även jag fick uppleva något liknande. Jag är också helt säker på att han inte känner min morfars dödsår då även detta inträffade en hel del år före deras relation. Men ingen kommer någonsin att ställa den frågan till honom och låta det bli en vattendelare.

Dotter

med underbar far och dito ”svärfar”