Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pandemini och elkrisen har gjort livet som pensionär tufft, menar skribenten.  Bild: Martina Holmberg / TT
Pandemini och elkrisen har gjort livet som pensionär tufft, menar skribenten. Bild: Martina Holmberg / TT

I stället för de gyllene åren tänker jag på Kronofogden

Nu är det Sveriges pensionärer som lider nöd. Vem hjälper oss nu? skriver Ludde M.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

De gyllene åren, ja, så kallas ju de åren som följer efter pensioneringen, men för mig är de allt annat än gyllene. Först kom corona som skrämde oss till isolering och nu är det ekonomin som inte räcker till för nödvändiga levnadskostnader.

Mitt hushåll fick två elräkningar för december på sammanlagt 16 000 kronor. Min pension efter skatt är på 14 000 kronor. Räntorna stiger, bensinpriset likaså och matkostnader. Hur ska jag som pensionär klara detta? Hur är det tänkt? Det måste väl ändå finnas ett pristak. Någonstans måste det ta stopp. Det utlovade elstödet behövs nu när räkningen ska betalas och inte till våren.

Jag som aldrig tidigare haft några betalningsanmärkningar oroar mig fruktansvärt mycket över hur jag ska klara av detta utan att ha med Kronofogden att göra. Det ska väl ändå inte behöva bli så nu vid 73 års ålder.

Sverige har alltid bistått andra länder vid olika kriser vilket är fint och bra, men nu är det Sveriges pensionärer som lider nöd. Vem hjälper oss nu? De gyllene åren har inte infunnit sig ännu, men kanske finns det hopp.

Ludde M

LÄS OCKSÅ: Skomakaren lämnar Nordstan efter 50 år – hyran blev för dyr

LÄS OCKSÅ: Franska fack tar strid mot Macrons pensionsplan

LÄS OCKSÅ: Kortare arbetstid ska lösa stadens personalbrist