Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Undrar vad som är så viktigt att man väljer bort både barn, vänner, arbetskamrater och sätter livet på spel, skriver signaturen En orolig trafikant. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Undrar vad som är så viktigt att man väljer bort både barn, vänner, arbetskamrater och sätter livet på spel, skriver signaturen En orolig trafikant. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

I himlen finns inga telefoner

Vad är det som är så viktigt att man väljer bort både barn, vänner, arbetskamrater och sätter livet på spel för att i stället koncentrera sig på mobilen när man cyklar eller kör bil, skriver signaturen En orolig trafikant.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Inom loppet av cirka en månad har jag i trafiken mött på följande beteende:

• Mopedist på landsväg sitter och tittar ner i mobilen som hon för övrigt håller med båda händerna, ingen koll på vägen.

• Cyklist ( cirka 10-12 år) i rondell med en hand på styret och i den andra håller han mobilen, fullt upptagen med att läsa i den. Han vänder inte ens på huvudet för att se om det är fritt från bilar, upprepar samma sak igen genom hela rondellen.

• Har precis kört genom en 30-sträcka förbi en skola, har inte hunnit få upp farten ännu då jag möter en av Västtrafiks flexbussar. Chauffören sitter med en hand på ratten och tittar ner i knät, inte svårt att gissa vad han tittade på. Under de cirka 20 sekunderna tittar han inte upp en enda gång. Jag undrar vad som skall hända när han kommer till vägbulan som är framför honom, så jag tittar i backspegeln och ser bromsljuset först när han är framme vid den. (Undrar om han såg några barn?)

Jag vill nu varna alla som har mobil och inte har blivit av med hjärnan i dagsläget, mobilen blåser ut den på nästan alla.

Undrar vad som är så viktigt att man väljer bort både barn, vänner, arbetskamrater och sätter livet på spel.

Jag har själv mobil och den är med överallt, men jag väljer tillfällen då jag på ett säkert och ensamt tillfälle kan titta och även svara när det ringer. Jag tror att vi måste tänka till innan det är försent, för i himlen finns det nog inga telefoner.

En orolig trafikant