Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Hasse Holmberg/TT
Bild: Hasse Holmberg/TT

Hysteriska förpackningar

Vid besök på apoteken häpnar man över hur lättvindigt läkemedelstillverkarna tar på användningen av plast och aluminium i tillverkningen av förpackningar till våra mediciner, skriver signaturen Svante.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hyllorna på apoteket är fyllda av stora, glättiga förpackningar som skall locka till köp. Allt förpackat i plast och aluminium, för hållbarheten kan man förstå.

Samma typ av förpackningar får man också i handen då mediciner på recept hämtas ut. Små piller innesluts i jättestora förpackningar, som förutom att de är tillverkade av plast och aluminium dessutom är näst intill omöjliga att öppna, speciellt för gamla förvärkta fingrar.

I takt med att plastpåsar, sugrör och andra engångsartiklar fasas ut borde läkemedelsbolagen ta sig en funderare. Behöver vi all denna plast och aluminium i förpackningarna? Vad är det för fel på glas, kartong och papper?

Jag har ingen egen lösning, kanske någon annan med huvudet på skaft. Vi kan ju för tusan resa till månen och Mars.

Svante