Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi bussförare är oroliga och besvikna över vilken syn Västtrafik har på oss och vår situation, skriver insändaren. Bild: Karl af Geijerstam
Vi bussförare är oroliga och besvikna över vilken syn Västtrafik har på oss och vår situation, skriver insändaren. Bild: Karl af Geijerstam

Hur tänker Västtrafik?

Västtrafik bortser helt från verkligheten och den rådande situationen kring covid-19, skriver Ahmed Besirevic, bussförare och skyddsombud.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I dessa dagar då pandemin fortfarande är i full gång, sjukvården går på knäna och Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi ska vara försiktiga, går Västtrafik ut med att de snart SKA öppna framdörrar på bussarna i och runt Göteborg.

På ett av de större företagen som utför trafiken har Västtrafik inom mindre än en vecka bjudit in till "förarforum" för att informera om vad de ska göra. Genom både att sammankalla möten och öppna dörrarna längst fram bortser Västtrafik helt från verkligheten och den rådande situationen kring covid-19 och smittspridningen.

Vi bussförare är oroliga och besvikna över vilken syn Västtrafik har på oss och vår situation. Cheferna och kontorspersonal jobbar mycket hemifrån, och det blir ingen snar ändring på det, men vi förare är något helt annat.

De företag som utför trafiken känner sig utpressade av Västtrafik att gå med på denna förändring. Våra chefer vill helst inte göra detta, men Västtrafik har visst bestämt sig.

Hur galet det än låter och oavsett smittspridning och situation, öppnar man framdörrar snart.

Ahmed Besirevic, bussförare och skyddsombud

LÄS MER: Västtrafik börjar öppna bussarnas framdörrar

LÄS MER: En katastrof för förarna att framdörrarna öppnas

LÄS MER: Vi känner oss trygga med att öppna framdörrarna