Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är märkligt att denna frågeställningen inte funnits på agendan i de oändliga många pressträffarna, menar insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani / TT
Det är märkligt att denna frågeställningen inte funnits på agendan i de oändliga många pressträffarna, menar insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani / TT

Hur ska länsstyrelsen kunna kontrollera att vi sköter oss?

Många tycker nog det är tufft att regeringen hotar med strängare restriktioner samtidigt som kontrollen verkar obefintlig, skriver Lars Kalméus.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

En lördagskväll nyligen passerade jag utanför en restaurang i Askim. Inne i lokalen var det helt smockfullt. Vid två olika långbord satt sällskap på minst 15 personer vid respektive bord utan något mellanrum alls.

Tror det är många med mig som tycker det är tufft att regeringen hotar med strängare restriktioner samtidigt som det upplevs att de som finns i dag inte efterlevs och att kontrollen och beivrandet är obefintligt.

Varför inte ta hjälp av polisen som i många andra länder?

Förstod det som om det finns totalt 200 personer i länsstyrelsens regi som har ansvar för tillsynen i hela Sverige. Detta verkar ju minst sagt väldigt underdimensionerat. Varför inte ta hjälp av polisen som i många andra länder?

Vid en tillställning i Malmö nyligen med 150 deltagare tillkallades polis men de kunde inte göra något utan hänvisade till länsstyrelsen. I Köpenhamn hade man en liknande tillställning. Dit kallades polis som på platsen upplöste tillställningen och samtidigt skrev ut böter till deltagande.

Det är på detta sätt man från politiskt håll på ett seriöst sätt ser till att restriktionerna följs. Jag har ställt frågan till Länsstyrelsen i Göteborg men inte fått något svar och tycker det är märkligt att denna frågeställningen inte funnits på agendan i de oändliga många pressträffarna.

Lars Kalméus

LÄS MER: Här är det senaste om coronaviruset

LÄS MER: Nya, tuffare restriktioner införs i Västra Götaland

LÄS MER: Mer pengar till ökad coronakontroll