Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Berit Roald
Bild: Berit Roald

Hur mycket skatt ska vi tåla?

Nu blir det extra skatt på plastpåsar. Vi borde i stället kompenseras för att bära runt på reklam, skriver signaturen Reklamfritt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I åratal har jag använt mig av medhavda tygkassar vid matinköp vilka tydligen kräver 20 000 användningar för att kompensera för den miljöförstöring tillverkningen åsamkat. Det är mer än jag under min livstid kan fixa och säkert inte tygkassen heller. Plastkassar kräver enligt samma information media gett enbart två användningar för att anses miljöneutrala.

Om vi ändå vid vissa tillfällen behöver köpa en plastpåse måste vi om ett tag betala ytterligare skatt på dessa. Men varför ska jag behöva betala för att vara en vandrande reklampelare för företaget där jag köpte varan?

Påsbäraren borde i stället kompenseras för att bära runt på reklam åt företaget de just premierat genom att handla deras varor. Hur mycket skatt ska invånarna i världens högst beskattade land (näst Danmark) tåla?

Får väl bränna tygkassarna och börja med korg i stället. Då genererar kassarna i alla fall en stunds värme.

Reklamfritt