Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Anders Ylander

Hur kunde det bli så illa?

Trafikköerna är nu så påfrestande, precis var som helst är det kaos varje dag, skriver signaturen Kramas i trafiken gör vi väldigt hårt!

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Lika bra att säga det, detta blir ingen hyllning av trafikplaneringen. Jag bor i Mölndal och jobbar på Hisingen med vänner i Kungälv – alltså total trafikuppgivenhet! Det går inte att förflytta sig runt i Göteborg utan bara väldigt lokalt, typ till tvättstugan om den är i samma hus.

Trafikköerna är nu så påfrestande, precis var som helst är det kaos varje dag. Tingstadstunneln: köer norrgående från Astra, katastrof varje dag.

Älvsborgsbron: avstängda filer tre år i rad, morgon- och eftermiddagstrafik med extrema köer. Att cykla Älvsborgsbron jag har provat, där trängs mötande cykeltrafik och gående med EU-mopeder – på samma cykelbana! Har nu lovat mig själv att aldrig ens ta min motorcykel till Göteborgs centrum – nu är också Lorensberg till Valand uppgrävt och avspärrat mitt i turistsäsongen!

Åkareplatsen? Götaälvbron? Marieholm? Götatunneln? Korsvägen? Mölndals centrum, Lackarebäck, Bifrost. Broar över Vallgraven?

Någon som känner blodtrycket stiga? Hur kunde det bli så här illa? Vi hade behövt tunnelbana, för tydligen går det ju att anlägga i leran ändå à la Västlänken. Kollektivtrafiken är föråldrad, väldigt långsam och sårbar och det tjatas om en linbana?

Jag avslutar med frågor till de ansvariga: Kommer insatserna att lösa trafikproblemen? Varför finns ingen ringled? Varför kör tung trafik genom centrum när den ändå bara skall förbi? Inga tullar för utländska lastbilar som spyr avgaser tvärs genom Göteborg.

Alla kan inte åka elsparkcykel och trampcykel i blåst och regn – vi börjar bli en storstad!

Kramas i trafiken gör vi väldigt hårt!