Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På vilket sätt bidrar neddragningar inom äldreomsorgen till att skydda våra äldre, undrar insändarskribenten.  Bild: Pontus Lundahl/TT
På vilket sätt bidrar neddragningar inom äldreomsorgen till att skydda våra äldre, undrar insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT

Hur kan man minska bemanningen på äldreboenden nu?

Om försämringar måste införas för att hålla budget i Partille, så öka budgeten så att en säker omsorg kan genomföras, skriver Viveca.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Partille minskar bemanning på flera äldreboenden. Är det smart i dessa covid-19-tider?Personalen kämpar för att ta hand om våra äldre och för att hålla smittan borta, vilket är högprioritet enligt Folkhälsomyndigheten.

Det tycker tydligen inte Partille kommun då de beslutat att anpassa till verksamheten till budgeten genom att minska bemanningen och låta personal springa mellan avdelningar. Scheman ändras så att viss personal slutar 22.00 och ska börja nästa pass 07.00.

På vilket sätt bidrar detta till att skydda våra äldre? På vilket sätt bidrar detta till att personalen orkar? På vilket sätt bidrar detta till att hålla covid-19 utanför äldreboenden och från äldre med hemtjänst?

Det är dags för Partille kommun att inte enbart tänka på budget och ekonomi, speciellt som kommunens ekonomi är mycket god enligt ekonomichefen. Vad bra, då kan ni börja tänka på alla som tar hand om våra äldre. Under lång tid har Partille varje år minskat på resurser inom vård och omsorg. Inför val och i många andra situationer hävdar i princip alla politiker att de värnar om skola, vård och omsorg. Om äldreomsorgen ska fortsätta att försämra för personal, boende och alla vårdbehövande så fundera på vad försämringar får för konsekvenser innan ni fattar beslut.

Om försämringar måste införas för att hålla budget, så öka budgeten så att en säker omsorg kan genomföras! Nu får det vara nog! Tänk om gör rätt!

Viveca

LÄS MER: Partille drar ner på äldreomsorgen – Personalen: "Helt galet"