Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Hur blir man klimatsmart?

Jag tycker att det är väldigt svårt att ”som vanlig människa” förhålla sig till all ny information som varje dag dyker upp i media om hur olika saker och deras tillverkning påverkar miljön, skriver signaturen Tack för tips!

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Själv trodde jag att en resa över Östersjön med färja i stället för med flyg skulle vara mer miljövänlig men så kommer en rapport att färjorna släpper ut mycket mer än flyget ...

Att köpa en elbil kanske inte alla har råd med? Men vad innebär tillverkningen av elbilsbatterier i miljöpåverkan? Vilken el skall jag ladda?

Mobiltelefoner? Senast nu om hur tillverkning av kläder är väldig miljönegativt.

Jag undrar också hur många av de ungdomar som i dag protesterar mot miljöförstöringen går klädda i miljövänliga kläder? Och vad är miljövänliga kläder? Jeans med hål i?

Jag är noga med att sopsortera men fick höra genom media att svart plast skall man inte lägga i plastsoporna. Det hade jag ingen aaaning om. Jag tror att jag gör rätt men så blir det ändå fel. Hur blir jag 100 procent klimatsmart?

Tack för tips!