Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ADAM IHSE / TT
Bild: ADAM IHSE / TT

Hur används Gothias bussar?

En Gothia Cup-buss kommer tom, men ingen går på. Lagen inväntar buss 25, som då på göteborgska blir "knökfull", skriver Krister Berg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är verkligen trevligt att se så många ungdomar från världens alla hörn i Gothia Cup. Men det är en sak som arrangörerna måste se över i fortsättningen - logistiken.

Gothia Cup ställer upp med egna bussar, men problemet är att ett fåtal tycks använda dessa. Det är den vanliga kollektivtrafiken som får ta smällen. Från hållplatserna Toleredsgatan och Bjurslätt Torg åker jag dagligen, även under fotbollsveckorna. Jag står då tillsammans med ett eller flera lag. En Gothia Cup-buss kommer tom, men ingen går på. Lagen inväntar buss 25, som då på göteborgska blir "knökfull". Jag vet pensionärer som undviker att åka kollektivt under veckan.

Det jag nu undrar över är om dessa Gothia Cup-bussar kan användas på ett effektivare sätt. Smärtgränsen är snart nådd, och generalen Dennis Andersson har nu en så kallad utmaning.

Krister Berg