Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det nya bostadsområdet vid Härlanda tjärn. Bild: Göteborgs stad
Det nya bostadsområdet vid Härlanda tjärn. Bild: Göteborgs stad

Hej då, Härlanda tjärn

Jag kommer att sakna ljudet av fågelkvitter om morgnarna, suset i träden mellan Smörslottsgatan och Robertshöjdsgatan, dagens lugn, tystnad och ro, skriver signaturen Boende i Robertshöjd.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Exploateringen av Härlanda tjärn med omnejd startade i veckan. Vill passa på att säga hej då till alla fina träd, örter och växter, grodor och alla andra djur som jag haft nöjet att beundra, lyssna till och njuta av vid mina promenader i närområdet.

Snart är ”min grönkil” borta, nedtagen för ännu fler hus.

Jag kommer att sakna ljudet av fågelkvitter om morgnarna, suset i träden mellan Smörslottsgatan och Robertshöjdsgatan, dagens lugn, tystnad och ro. Något vi storstadsbor kommer att vara i ännu större behov av i framtiden med tanke på all stress samhället genererar redan i dag.

Försöker få Göteborgs miljömål att gå ihop med kommunens exploateringslusta. Har aldrig hört ett ord eller önskan om att ersätta nedtagna träd. Får inte exploateringen i närområdet att gå ihop med Göteborgs kommuns huvudpunkter i lagd och godkänt miljöprogram:

• Minskad klimatpåverkan

• Ökad andel hållbart resande

• Ökad resurshushållning

• En sundare livsmiljö

• Främjad biologisk mångfald

• Tillgängliga och varierade parker och naturområden

• Göteborgs stad som föregångare

Se Göteborgs stads hemsida goteborg.se

Kan bara inte låta detta få passera obemärkt. För mig var i måndags en sorgens dag.

Boende i Robertshöjd