Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Har våldsspiralen ett slut?

Hur blir en kille en totalt empatilös person som utan ånger ställer sig precis framför sitt offer och skjuter honom med flera skott medan han ser in i hans ögon? skriver Annette Norling.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I GP den 31 oktober kunde vi läsa om flera fall av våld. Det är smärtsamt att se att det inte tycks finnas några gränser för de bestialiska metoder som gärningsmännen tar till.

Kvinnor misshandlas, ibland till döds, av sin (x-) partner, kvinnojourer läggs ned, unga väljer utanförskap, anslagen till socialtjänst för stöd till bland annat unga skärs ned.

Skulder drivs in genom att utsätta den skuldsatte för tortyr (oavsett om skulden är verklig eller inte ). Men våldet är i lagens mening inte synnerligen grovt!

En ung man mördar kallblodigt en, för honom, helt okänd och oskyldig person. Han gör det för att bli av med sin oskuld (våldsoskuld antar jag ), för att få status och han kan klättra.

Hur blir en kille en totalt empatilös person som utan ånger ställer sig precis framför sitt offer och skjuter honom med flera skott medan han ser in i hans ögon? Som ser mordet som ett sätt att få status.

Han kommer att få så kallad straffrabatt för att han är så ung. Han har tagit en annans liv och förstört mångas. Han kommer genom hot och våld att ta makt över andra och förstöra deras liv.

Hur många fler går omkring och planerar att skaffa sig ett våldskapital genom mord? Hur många fler ska drabbas?

Allt hänger ihop!

Jag vill hoppas att vi kan göra något för att förebygga grymheterna och säkra ett samhälle där inte våld ger makt.

Annette Norling