Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten trivs med att bo i hyresrätt. Bild: Anders Ylander
Insändarskribenten trivs med att bo i hyresrätt. Bild: Anders Ylander

Haka inte på ombildningar av hyresrätter!

"Om man inte hakar på ombildningen är man en ekonomisk idiot", sa en granne till mig, skriven signaturen 35 år i Haga.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Av GP:s artikel om ombildningar av hyresrätter i Haga (27/5) är det lätt att få intryck av att hela området bebos av bostadsrättslängtare. Det är inte så. Här finns också människor som jag. Jag trivs utmärkt med hyresrätten och den service som följer med den. Men framför allt: Jag ser frågan om segregation och möjligheterna att över huvud taget ta sig in på bostadsmarknaden för ekonomiskt resurssvaga människor (till exempel ungdomar som oklokt valt fattiga föräldrar) som oändligt viktigare än den förmodade lyckan med privat ägande.

"Om man inte hakar på ombildningen är man en ekonomisk idiot", sa en granne till mig. Till följd av god uppfostran höll jag inne med det fullt rimliga och lika tillspetsade svaret: "Hakar man på ombildningarna är man en politisk idiot".

35 år i Haga

LÄS OCKSÅ: GP/Sifo: Majoritet av göteborgarna ratar ombildningar

LÄS OCKSÅ: Bostäder och segregation i centrum för Göteborgsvalet

LÄS OCKSÅ: Liberalerna slår tillbaka: Finns inget hot mot Hagas kaféstråk