Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hongkong.
Hongkong.

Höjden av standard?

Kom ner på Jorden, ni är inte i Shanghai, New York, Hongkong eller Dubai, där tomtmarken är begränsad, skriver signaturen Bedrövad Lotta.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag vänder mig till stadsplarare, byggherrar, arkitekter och övriga som är ansvariga för vår stadsmiljö.

Kom ner på jorden, ni är inte i Shanghai, New York, Hongkong eller Dubai, där tomtmarken är begränsad. Varför då denna trendtävlan om vem som bygger högst, lyxigast och häftigast?

Höga hus är inte ett symbolvärde på stadens framgång. Det räcker med alla skräckexempel där gamla hus rivits och ersatts med byggnader som krockar med omgivningen, eller där ett ännu högre hus placerats alldeles framför ett redan högt hus. Nu planeras till exempel ett trettio våningar högt hotell vid Järntorget.

Jag er som är ansvariga för stadsinvånarnas välbefinnande: inse att platsens stil är viktigare än dagens trend. Vi behöver inte denna förtätning som skapar otrivsel, frustration. Till slut en stilla undran varför ni som bestämmer inte vet bäst!

Bedrövad Lotta