Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hans Forsberg (M), tidigare politiker i Kungsbacka. Insändaren är upprörd över de pengar som betalas ut fallskärmsavtal till Forsberg.. Bild: Robin Aron
Hans Forsberg (M), tidigare politiker i Kungsbacka. Insändaren är upprörd över de pengar som betalas ut fallskärmsavtal till Forsberg.. Bild: Robin Aron

Höjdarna sitter i samma fallskärmsbåt

Om jag som en vanlig liten människa missköter mig så allvarligt att jag får gå från mitt arbete så ställs jag inför faktum att jag inte längre har någon lön, skriver Thomas Hålldén.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hur länge till ska vi vanliga människor av kött och blod och med iakttagande av gällande lagar och allmän ordning finna oss i att de figurer som, i inte minst politiken, har fallskärmar som ger dem miljoner när de sparkas?

Om jag som en vanlig liten människa missköter mig så allvarligt att jag får gå från mitt arbete så ställs jag inför faktum att jag inte längre har någon lön. Jag får försöka ta mig in på en tuff arbetsmarknad och hitta ett nytt arbete för att överleva.

När en viss kategori människor, så kallade höjdare, missköter sig har de avtal, redan skrivna, som ger dem en icke föraktfull månadslön fram till pensionen, och inte sällan därutöver någon typ av bonus att hämta ut. De sparkas alltså uppåt, som det kallas.

Hur ska det åstadkommas en förändring av detta helt horribla förhållningssätt.

Detta pågår år ut och år in. Ingen möjlighet att åstadkomma en ändring på grund av att de som skulle ha möjlighet att ändra detta sitter i den båt som skulle rädda dem om de missköter sig. Alltså en form av moment 22.

Hur ska det åstadkommas en förändring av detta helt horribla förhållningssätt. Det är ju faktiskt skattepengar det handlar om.

Senast kända fallet en kommunpolitiker i Kungsbacka, som ser glad ut på bilden i GP. Fattas bara annat… 58 000 kronor i månaden i nio år = 6 264 000 av skattebetalarnas pengar.

Vad kunde en kommun göra med de pengarna?

Thomas Hålldén

LÄS MER: Efter sexköpet – så hög blir Hans Forsbergs fallskärm

LÄS MER: Kungsbacka-politikern Hans Forsberg får miljonbelopp efter sexköpet