Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det är hög tid för Bolund, Andersson och övriga att lämna tillbaka badkläderna, för badgästerna fryser häcken av sig, menar insändarskribenten. Bild: Nils Petter Nilsson
Det är hög tid för Bolund, Andersson och övriga att lämna tillbaka badkläderna, för badgästerna fryser häcken av sig, menar insändarskribenten. Bild: Nils Petter Nilsson

Hög tid att lämna tillbaka badkläderna

Frågan är vem det är som dragit ned badbyxorna på de svenska företagen, skriver Sivert Aronsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Stora delar av näringslivet går i dag på knäna, när intäkterna sinar medan kostnaderna i princip är intakta. Det är nu, när tidvattnet dragit sig undan, som det blivit tydligt vilka som badat nakna. Frågan är dock vem det är som dragit ned badbyxorna på de svenska företagen.

Det borde egentligen inte förvåna finansmarknadsminstern att svenska företag nu står näck och trånar efter statens värme och omsorg. Att bygga eget kapital och soliditet har inte varit lätt i Sverige genom tiderna, vilket höga direkta och indirekta skatter samt kostnader för att anställa effektivt motverkat.

Att Per Bolund och Magdalena Andersson nu tvingas rycka ut med den värmande badrocken är därför inte konstigt och heller inte mer än rätt.

Skattesystemet har på så sätt borgat för dagens läge, och det är således skattepolitiken som dragit byxorna av företagen. Att Per Bolund och Magdalena Andersson nu tvingas rycka ut med den värmande badrocken är därför inte konstigt och heller inte mer än rätt. För faktum är att både badbyxor och badrock bara varit staten till låns.

När isarna lägger sig och vinden pinar så är det extra viktigt att värna om badgästerna, för annars lär de inte återvända till högsäsongen.

Då inte förr så är det därför hög tid för Bolund, Andersson och övriga att lämna tillbaka badkläderna, för badgästerna fryser just häcken av sig.

Sivert Aronsson, Göteborg

LÄS MER: Finansministern: Räknar med djupare kris än befarat