Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om planerna spricker ut, vad innebär det för oss invånare?, undrar insändarskribenten. Bild: Robin Aron
Om planerna spricker ut, vad innebär det för oss invånare?, undrar insändarskribenten. Bild: Robin Aron

Håller Västlänken på att spåra ur?

Det är dags att Göteborgs kommunfullmäktige lägger in en ny punkt på dagordningen: ”Efterklokhet avseende Västlänken”, skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vart är Västlänken på väg? Det är hög tid att media granskar det. Allt starkare signaler pekar på att de budgeterade miljarderna börjar ta slut och att tidplanen spricker. Vad innebär det i så fall för oss invånare i Göteborg? Förlängd eller förhöjd trängselskatt? Höjd kommunalskatt? Ännu fler år med en uppgrävd stad?

Och hur agerar våra politiker? Visserligen är beslutet av det Västsvenska paketet, där Västlänken ingår, taget av regeringen. Göteborgs dåvarande ansvariga politiker ställde dock ytterst bestämda krav på hur Västlänkens dragning skulle utformas. De behöll också trängselskatten, tvärs emot folkomröstningen. Vi invånare blev då rejält delaktiga i notan av Västlänken i form av ett antal skattemiljarder.

LÄS MER: Västlänken hotas av nationell cementbrist

Peter Hjörne citerade i en ledare (GP 7/11) att USA:s tredje president Thomas Jefferson lär ha sagt att efterklokhet är en exakt vetenskap. Ett av syftena med att vara efterklok är att kunna utkräva ansvar. Efterklokhet syftar även till att undvika upprepning av misstag.

Det är dags att Göteborgs kommunfullmäktige lägger in en ny punkt på dagordningen: ”Efterklokhet avseende Västlänken” när det gäller makt och moral, samt ta ansvar och visa ansvarsfullhet gentemot invånarna och deras skattemiljarder.

LÄS MER: Västlänkens delprojekt Kvarnberget försenat

Vi väljare får nu själva tid till efterklokhet fram till valet i september 2022. Då ges vi möjligheten att utkräva det yttersta ansvaret i demokratins namn.Till dagens politiker, känns det okej för er?

Tommy Sandgren

LÄS MER: När var du arg på Västlänken senast?

LÄS MER: Byggbasen: ”Buller är ljudet av framåtskridande”