Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ola Serneke utanför Arena Kviberg. Bild: Stefan Berg
Ola Serneke utanför Arena Kviberg. Bild: Stefan Berg

Häftig kritik med olika måttstockar

Det kan ifrågasättas om börs-vd:n och fotbollstränaren bedöms med samma måttstock, skriver Veine Davidsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Två kända personer i Sverige, en börs-vd och en fotbollstränare, har nyligen fått häftig kritik. Det kan ifrågasättas om börs-vd:n och fotbollstränaren bedöms med samma måttstock.

Börs-vd:n har agerat, kanske inte olagligt, men mycket olämpligt. Han har kritiserats, men anmärkningsvärt nog också fått hejarop och beröm. En del av de berömmande har säkert ett egenintresse i att stå på god fot med börs-vd:n – Göteborgs affärsvärld är inte så stor. Hans fadäser har delvis ursäktats med att han anses vara en skicklig och nydanande företagsledare.

Fotbollstränaren har uttalat sig om ledarskap – ett ämne som tydligen är känsligt i "jämlika" Sverige. Uttalandet är faktiskt inte särskilt anmärkningsvärt, om man läser noga. Han har, till skillnad från börs-vd:n, bett om ursäkt och till och med för att det han sagt har feltolkats (obs!). Ingen har ens försökt ursäkta uttalandet med att han är en i övrigt erkänt skicklig fotbollstränare med gedigna meriter.

Men vem har sagt världen är rättvis?

Veine Davidsson

LÄS MER: Kim Bergstrand sågas –berömde Nazitysklands ledarskap

LÄS MER: Ola Sernekes inlägg utreds av Ekobrottsmyndigheten

LÄS MER: Trouvé borde fördömt Sernekes beteende