Orsaken till förseningen var att förberedande arbeten tog längre tid än väntat, berättar Niclas Bergendahl.
Orsaken till förseningen var att förberedande arbeten tog längre tid än väntat, berättar Niclas Bergendahl. Bild: Läsarbild

Grönskan snart tillbaka i den ombyggda parken

Lågväxande träd med grunda rötter passar bättre i en park och lekplats som ligger på ett tak, skriver Niclas Bergendahl, stadsmiljöförvaltningen.

ANNONS

Replik

22/9 De kallar det ”historisk lekplats” - jag ”att sminka en gris”

Arbetet med den nya lekplatsen vid Arsenalsgatan på Kungshöjd har nu börjat igen. Orsaken till förseningen var att förberedande arbeten tog längre tid än väntat. Från början var tanken inte att ta ner alla befintliga träd men eftersom taket på byggnaden som lekplatsen ligger på visade sig vara skadat och läckte, så måste alla träd tas ner för att kunna reparera taket.

Nu kommer i stället lågväxande och torktåliga träd, klättrande murgröna och cirka 350 kvadratmeter äng att anläggas för att gynna den biologiska mångfalden. Lågväxande träd med grunda rötter passar bättre i en park och lekplats som ligger på ett tak.

ANNONS

För att platsen ska kännas tryggare när det är mörkt kommer träden placeras så att det är lättare att se om någon rör sig i lekplatsens ytterkanter. Detta är på inrådan från polisen. Hela platsen får också mer och bättre belysning.

Eftersom platsen ligger precis vid den gamla stadsmuren och bastionen Carolus Rex, kommer lekredskapen att ha ett tydligt tema som knyter an till 1600-talets Göteborg med handel och sjöfart. Båtar, handelsbodar och en liten modell av Skansen Kronan ska locka leksugna. Det blir dessutom en pergola och en grillplats. Hela platsen beräknas vara färdig i vinter.

Niclas Bergendahl, projektledare, stadsmiljöförvaltningen Göteborgs stad

LÄS MER:Så ska Backaplan anpassas för framtidens värmeböljor

LÄS MER:Varför springer hundar lösa i vår park?

LÄS MER:Orimligt att kanadagässen tillåts ta över stränder och parker

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS