Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Grisfesten fortsätter

Att män i alla tider betett sig svinaktigt och även ringaktat kvinnor, är väl knappast någon nyhet. Att det fortfarande sker år 2020 är inget annat än rent tragiskt, skriver Percy Pihl.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det krävs många års jobb med den extra 500-lappen för en sjukvårdsanställd för att komma upp i den summa som Kungsbackapolitikern kan få i fallskärm efter sitt sexköp, menar insändarskribenten. Bild: Jari Välitalo
Det krävs många års jobb med den extra 500-lappen för en sjukvårdsanställd för att komma upp i den summa som Kungsbackapolitikern kan få i fallskärm efter sitt sexköp, menar insändarskribenten. Bild: Jari Välitalo

1966 sjöng James Brown in låten ”It's a man's, man's, man's world.” Det är bara att instämma! Så har det varit, så är det nu och förmodligen kommer det så att förbli. Tyvärr!

När beskedet kom att sjukvårdsanställda skulle få 500 kronor per extra per pass, så var det många som jublade, inklusive jag själv. Glädjen blev dock kortvarig. I en tv-intervju meddelade Johnny Magnusson att det bara handlade om en utvald skara. Med stor sannolikhet tyckte han väl att det handlade om på tok för mycket pengar. Åtminstone ur ett manligt perspektiv.

Ponera att EN enda utvald sjuksköterska skulle få 500 kronor extra per pass. Om hon då jobbade 365 dagar om året i drygt sju år framöver, så skulle hon inhösta 1 300 000 kronor extra. Ungefär lika mycket som Johnny Magnussons politikerkollega i Kungsbacka eventuellt kommer att kvittera ut via sin fallskärm. Trots att han avgår frivilligt efter att ha haft det obefintliga omdömet att köpa sexuella tjänster. Han behöver inte jobba EN enda extra dag för att erhålla ovannämnda belopp.

Jag vet inte, men en kvalificerad gissning ger vid handen att Johnny Magnusson tycker att den utbetalningen är helt okej. Att män i alla tider betett sig svinaktigt och även ringaktat kvinnor, är väl knappast någon nyhet. Att det fortfarande sker år 2020 är inget annat än rent tragiskt. Åtminstone ur MITT manliga perspektiv.

Percy Pihl

LÄS MER: Hård kritik mot att personal med coronapatienter får extra betalt

LÄS MER: Sexköparen Hans Forsberg kan få 1,3 miljoner – från skattebetalarna