Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ulf Sveningson
Bild: Ulf Sveningson

Gnälligt värre – ta ansvar i stället

Nu är kvinnor en bra bit på väg men feministerna måste fortsätta kämpa och du borde kämpa med, skriver signaturen Fortfarande feminist.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Medelålders vit man, 7/11

Vad är poängen med din insändare? Att det rentav är mer synd om er män?

Att ni män saknar nära vänner, vad beror det på och vems ansvar är det? I de flesta relationer tar kvinnan större ansvar för sociala kontakter, vad hindrar er från att göra detsamma? I de flesta relationer är det fortfarande oftast kvinnan som är föräldraledig, vabbar vid barns sjukdom och så vidare, så varför skulle inte kvinnan vara den som får vårdnaden? Den dagen männen tar mer ansvar i familjen kommer det inte vara lika självklart.

Männen missbrukar mer än kvinnor, ja vad beror det på? Om det är vanmakt att ta till alkohol eller droger ska man då skylla det på andra? Män misshandlar andra män, sina partners och sina barn både med och utan missbruk, vems är ansvaret? Krig startas av män, våld utövas av män, kriminaliteten domineras av män. Och du undrar varför kvinnor är feminister?

Kvinnans underordnade plats i historien är väl knappast någon nyhet. Nu är kvinnor en bra bit på väg men feministerna måste fortsätta kämpa och du borde kämpa med, för allas rättigheter och skyldigheter, för ett bättre samhälle för oss alla utan att det sker på någon annans bekostnad.

Fortfarande feminist