Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nästa år kanske vi når bottenplatsen, skriver insändaren. Bild: Gorm Kallestad
Nästa år kanske vi når bottenplatsen, skriver insändaren. Bild: Gorm Kallestad

Glöm Mölndal, flytta till Kungsbacka istället

Om jag var du så skulle jag fundera på att ta flyttlasset till Kungsbacka i stället, skriver Ann Brinkmalm.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

7/12 Vi ses i Mölndal!

Hej Förälder i Göteborgs stad. Roligt att ni funderar på att flytta till Mölndal. Mölndal är en ekonomiskt välmående liten kommun med trevliga människor och fin natur. Tyvärr så har vi politiker över hela spektrumet som inte tycker att vi behöver satsa så mycket på skolan eftersom våra flitiga elever, duktiga lärare och ansvarsfulla föräldrar håller uppe resultaten ändå.

Hur kan man annars förklara att Mölndal med sin mycket goda ekonomi väljer att lägga så lite resurser på skolan att det bara är elva (!) andra kommuner i hela Sverige som satsar mindre? Det här är inget nytt problem utan har fortsatt i samma negativa spår helt oberoende av vilka partier som suttit vid makten under de dryga 20 år vi bott här.

Inför förra valet frågade jag i en insändare i Mölndals-Posten kommunpolitikerna vad som är så mycket viktigare än att Mölndals barn och unga får den bästa utbildning som vi har råd med. Inga svar! Helt tyst! Sedan dess har Mölndal tappat 154 placeringar i Lärarförbundets ”Bästa skolkommun” varav 13 placeringar i ”satsade resurser”, 10 i ”lärartäthet” och 134 (!) i ”meritvärde”.

Om jag var du så skulle jag fundera på att ta flyttlasset till Kungsbacka i stället. Kungsbacka kommun tillhör också med råge den snålare halvan av Sveriges kommuner men de ligger i alla fall på pinsamma plats 218 jämfört med Mölndals patetiska plats 279 av 290. Nästa år kanske vi når bottenplatsen. Då kan vi ju samlas och fira genom att dansa runt ännu en stenlagd rondell i Mölndals innerstad.

Ann Brinkmalm

LÄS MER: Förskollärare tvingas byta arbetsplats i Göteborg

LÄS MER: Okända alternativet till förskola – flerfamiljssystem