Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Glöm inte pojkarna

Det är bra att preskriptionstiden för könsstympning av flickor avskaffas. Men omskärelse av pojkar är fortfarande tillåtet. Hur kan det vara möjligt? skriver Björn Carlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu stärks skyddet för flickor i och med att preskriptionstiden tas bort för den avskyvärda sedvänjan att könsstympa flickor. Det känns väldigt rätt att man inte skall komma undan i detta avseende. Vi låter även barnkonventionen bli svensk lag vilket också skyddar barn, men bara 50 procent av barnen när det gäller könsstympning.

Pojkar tillåts fortfarande bli utsatta för den bisarra sedvänjan att man skär och klipper i ett nyfött barns könsdelar. Hur kan omskärelse vara möjligt och tillåtet i ett land som Sverige?

Självklart skall vi värna om och ha religionsfrihet i Sverige, tro är upp till var och en, men låt inte de vuxnas makt gå ut över barnen.

Björn Carlsson