Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Givarglädje – men bara ibland

Vi ger med glädje till Världens barn, men givarglädjen svalnar betänkligt när det gäller behövande i vårt eget land, skriver signaturen Fundersam.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I lördags kväll var det insamlingsgala för ”Världens barn”. Det var underbart att höra och se människors glädje över att få ge till behövande. Vi är ett rikt land.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det rimmar illa med den ovilja som på bred front har spridit sig mot att ge inom vårt eget land, via skattsedeln, för att förbättra för de sämst ställda, men också till våra gemensamma åtaganden för barn, gamla och sjuka.

Jag får inte detta att gå ihop.

Det blir ett ojämlikt samhälle där de som har råd kan välja och själva betala. Med ökad ojämlikhet i samhället minskar gemenskapen och otryggheten ökar. Alltför många tycks tro att ökade satsningar på militär och polis är lösningen.

Fundersam