Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JESSICA GOW / TT

Ger snabbare bussfärd

En anledning till att Göteborg inte har påstigning längst fram på våra bussar, så som i London eller Stockholm, har att göra med flödet i trafiken och antalet resande, skriver Västtrafik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Birgitta Lützen, 28/3

Vi uppskattar att du hör av dig med dina synpunkter kring busstrafiken.

En anledning till att Göteborg inte har påstigning längst fram på våra bussar, så som i London eller Stockholm, har att göra med flödet i trafiken och antalet resande. I London finns tunnelbana som har hög kapacitet och till stor del kan avlasta busstrafiken.

Eftersom samtliga resenärer reser ovan mark i Göteborg är det viktigt att på- och avstigning sker så effektivt som möjligt. Genom att öppna upp samtliga dörrar kan vi halvera uppehållstiderna vid hållplatserna och flödet i stadstrafiken blir betydligt bättre, vilket gör att våra resenärer får en kortare resa. Därför har vi valt systemet med påstigning i alla dörrar och så kallad öppen visering av biljetterna i Göteborg.

Henrik Kjellberg

Västtrafik