Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter coronapandemin borde vi nog börja fundera på att kraftigt höja lönerna för viktiga och samhällsbärande yrken och yrkesgrupper i Sverige, menar insändarskribenten. Bild: Robin Aron
Efter coronapandemin borde vi nog börja fundera på att kraftigt höja lönerna för viktiga och samhällsbärande yrken och yrkesgrupper i Sverige, menar insändarskribenten. Bild: Robin Aron

Ge sjuksköterskorna lika hög lön som fotbollsproffsen!

Samhällsbärande yrken borde vara löneledande och därför ha månadslöner på nivå med våra fotbolls- och hockeyproffs, skriver C-G Pernbring.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser i pressen att många iva-sjuksköterskor redan har slutat sina anställningar vid våra sjukhus och att fler säkerligen kommer att sluta.

De är trötta och utarbetade!

Inte så konstigt i dessa pandemitider, där iva-sjuksköterskorna verkligen har gjort en heroisk insats. Det har givetvis inneburit mycket övertidsarbete, för många gånger en modest eller dålig kompensation.

Att bekämpa covid-19 kan inte vara lätt! Detta gäller all sjukvårdspersonal!

Själv har jag aldrig arbetat inom sjukvården. Det överlåter jag gärna till andra, däremot har jag generellt stor respekt och beundran för all vårdpersonal och deras kunskaper.

Efter coronapandemin borde vi nog börja fundera på att kraftigt höja lönerna för viktiga och samhällsbärande yrken och yrkesgrupper i Sverige, exempelvis sjukvårdspersonal och poliser.

För vad vore Sverige utan dem?

De borde vara löneledande och borde få månadslöner på nivå med våra fotbollsproffs i Allsvenskan eller hockeyproffs i SHL.

Det vill säga ett par, trehundra tusen kronor i månaden.

Kan kanske svensk sjukvård också "sponsor-subventioneras" som proffsidrotten av svenskt näringsliv? Och var finns fackförbunden?

C-G Pernbring

LÄS MER: Arbetsglädjen borta – sköterskorna lämnar iva

LÄS MER: 86 vårdanställda inom SU slutar efter tufft coronaår

LÄS MER: Överläkare larmar – tvingas flytta dödssjuka patienter