Arkivbild. Var tredje pensionär kan tänka sig byta parti enligt SPF Seniorerna Göteborg.
Arkivbild. Var tredje pensionär kan tänka sig byta parti enligt SPF Seniorerna Göteborg. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ge oss konkreta besked om pensionssystemet

Var tredje pensionär kan också tänka sig att byta parti till ett parti som fokuserar på äldrefrågor, skriver Lars Nyström, Distriktsordförande SPF Seniorerna Göteborg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

I Västra Götaland bor 369 000 pensionärer. För många av oss seniorer är pensioner samt vård och omsorg de viktiga sakfrågorna inför valet. Drygt var tredje pensionär kan också tänka sig att byta parti till ett parti som fokuserar på äldrefrågor, det är en tydlig signal på att partierna inte prioriterat seniorpolitiska frågor.

Det är därför positivt att politiken under våren har börjat diskutera pensionärers ekonomi. Men det saknas fortfarande besked om vad partierna tycker om själva pensionssystemet. En allmän pension som bara motsvarar halva ens lön, och hamnar allt längre ifrån ambitionen på runt 60 procent av slutlönen, är dessvärre genomsnittet idag och vad som väntas också i framtiden. Det räcker inte tycker vi, men vad tycker politikerna då?

ANNONS

Vi i SPF Seniorerna vill ha konkreta besked från regionens riksdagsledamöter. Hälften av regionens pensionärer har idag en total pension på som mest cirka 18 000 kronor före skatt. Också morgondagens pensionärer kan räkna med denna pensionsstandard - även om de arbetar längre.

Är detta en värdig inkomstnivå efter ett långt arbetsliv? Är politikerna nöjda med de pensioner som systemet levererar idag och väntas ge i framtiden? Om inte, vad och hur vill ni förändra i systemet?

Lars Nyström, Distriktsordförande SPF Seniorerna Göteborg

LÄS MER:Välfärd ska fördelas efter behov inte efter betalningsförmåga

LÄS MER:Pensioner höjs före valet – budgeten klubbad

LÄS MER:Välfärd ska fördelas efter behov inte efter betalningsförmåga

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS