Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Illustration: Jenny Berggrund
Bild: Illustration: Jenny Berggrund

Ge och få tillbaka

Kan du och jag bidra med en slant så värmer det i hjärtat. Och glöm inte den möjliga skattereduktionen, skriver Göte Gunnarsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Från och med 1 juli 2019 kan du återigen få upp till 1 500 kronor i skattereduktion för gåvor du har gett till godkända gåvomottagare. Du kan under ett kalenderår skänka 2 000 – 6 000 kr och får då en skattereduktion på 25 procent. Underligt nog verkar våra dagstidningar och andra medier inte informerat om detta. Läs mer på skatteverket.se och sök på Skattereduktion för gåvor. Där listas bland annat ett 40-tal organisationer godkända av Skatteverket och de ska främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning.

Vi lever i ett land där det verkligen inte finns brist på det materiella. Inte minst i jultider. Den konsumtionen belastar dessutom vår miljö. Kan du och jag bidra med en slant så värmer det i hjärtat. En bra känsla för att fira en extra God Jul.

Göte Gunnarsson

Skövde